Längdskidåkning i Ånnaboda

langdskidor_01.jpg

Längdskidåkning i Ånnaboda

Träning eller bara njutning? Att knäppa på sig pjäxorna och ta sig ut i spåret kan vara både en härlig träning och en rent meditativ upplevelse. I Örebro finns mängder av spår med möjligheter till båda delarna.

Bara 22 km nordväst om Örebro ligger Ånnaboda naturreservat och friluftsområde mitt i Kilsbergens storslagna natur. Från utsiktsplatserna har du en vacker utsikt över Närkesslätten och här sjuder det av aktiviteter året runt. Längdskidåkning med både konst- och natursnö samt utförsåkning i Storstenshöjden.

I de vackra skogarna runt Ånnaboda Storstenshöjden, finns en mängd olika skidspår med varierande längd och svårighetsgrad att välja mellan. Här finns allt från korta lätta motionsspår till de svårare elitspåren. Flera av spåren har elljus. I Ånnaboda- Storstenshöjden kan du välja mellan flera turspår, bl.a. Kilsbergsspåret som tar dig 27 km norrut till Nora, dess "parallellspår" Vintergatan m.fl. Dessa spår bygger dock på att det finns natursnö.

Kanonsnöspåret i Ånnaboda
Vårt kanonsnöspår är i dagsläget möjligt att snölägga för 3,3 km längdskidåkning. Se vår spårstatus för dagsaktuell längd på spåret. Om vi får rätt väderförhållanden är spåret öppet från början av december till slutet av mars. För att åka kanonsnöspåret behöver du köpa spårkort. Dagskort kostar 70 kr och säsongskortet kostar 700 kr. Du kan köpa ditt spårkort hos oss på Ånnaboda Storstenshöjden i receptionen. Avgift för alla över 17 år. Barn och ungdomar upp tom 16 år åker fritt.

Pulkabacke och matsäck
Väster om restaurangen i Ånnaboda finns den stora pulkabacken med stort "P" som täcks med kanonsnö och dagligen prepareras med pistmaskin. Vid stora parkeringen ligger en raststuga för dig som vill äta medhavd matsäck.

Mer information om backar, spår och snöläge hittar du här.

Visa stor karta