Fyra självklara selfieställen

Att fota när man är på besök i en ny stad eller besöker nya ställen är en självklarhet för de flesta och här är några tips på hur du bäst får in dig själv för att förhöja dina bilder ytterligare.

              

 

Örebro Slott
En selfie med slottet i bakgrunden är en självklarhet när man är i Örebro, bästa bilden får du antingen från trädäcket på Storgatan, strax nedanför Bernadottestatyn, eller från Olaigatan. Gå Olaigatan ner från Storgatan, strax efter du gått förbi Kanslibron, den lilla bron som går över till slottet från Olaigatan, ligger en liten park som kallas Olaiplan, här får du en riktig toppen-selfie med slottet.

Svampen
Uppifrån balkongen på Svampen får du en grym utsikt över stan som bakgrund till din selfie men en riktigt cool bild får du också om du ställer dig under Svampen och tar din bild uppåt.

Stadsparken
Här finns många bra platser för en juste selfi. Precis där den lilla färjan går över till Stora Holmen sitter ”Silversurfaren” på en bänk och alldeles bredvid hittar du ”Nallefåtölj”, men absoluta favoriten måste vara ”Rävarnas pick-nick” borta vid lekplatsen.

Stortorget

På Stortorget mitt i stan finns en fontän med ett konstverk som heter ”Gamla former, nya normer” men det är ingen idé du frågar efter den, för alla örebroare är den känd som likkistan. Det kan ju låta lite makabert men det blir en riktigt cool bild om du tar den med det rinnande vattnet som bakgrund.

 

Ut och fota och glöm inte att tagga dina bilder #visitorebro