SV
Svenska
Barn & familj

Rysligt mysigt höstlov i Örebro

Publicerad 2023-09-26 / Uppdaterad 2024-09-20
Kalla källarvalvskårar, nervkittlande vattenforsar och hiskeliga spökhistorier. Höstlovet i Örebro bjuder på ryslig spänning, men också på riktigt mycket mys.

Spökstaden på Örebro slott

Under höstlovet fylls Örebro slott med rysligheter och mysigheter. En hel massa aktiviteter för små och stora barn. Och för vuxna (om de vågar). Från källarvalv till toppen av torn bjuder slottet på spänning, stämning och spökerier. Kalla kårar och klurigheter. Mörka hemligheter i mörka rum. Och Lilla spöket Laban, såklart. Utanför slottet möter du nio gigantiska dödskallar, en jättespindel, en fasad som får liv och mycket mer. Rysligt och mysigt var orden. Välkommen till Spökstaden på Örebro slott!

Sex dödskallar med mexikanska motiv mot en blågrå bakgrund.

Wadköping

Du vet väl att det spökar i Wadköping? I alla fall under höstlovet. Hiskeliga och hemska saker händer i ljuslågans sken i de gamla kvarteren. I Spökboden, Wadköpings hemsökta hus, kan det bli riktigt läskigt. Lite snällare spökerier är det i Wadköpingsrummet, där du kan lära dig allt och lite till om spöken, gastar och andra spännande väsen. Och i Teatervalvet spelas Hamlet, höstlovets stora detektivberättelse för barn. Missa inte det!

Lost City

Under höstlovet förvandlas Gustavsviks upplevelsebad Lost City till en försvunnen spökstad. Här väntar kusliga, spännande och roliga aktiviteter för barn i olika åldrar. Djungelspöken, ruskigt väder, bortglömda skatter och den läskiga spökhissen är bara några av upplevelserna som möter alla höstlovsfirare på Lost City.

Kulturkvarteret

Den 25 oktober tar Kulturnatten över hela Kulturkvarteret. Här händer det massor och det finns garanterat något kul för alla. Och blir du sugen på något gott smiter du bara in på Kulturbistron, som håller öppet under hela kvällen.

En silvrig byggnad i modern stil med höstlov fi förgrunden. Kulturkvarteret i Örebro.

Karlslunds kulturreservat

Natursköna Karlslund är alltid ett mysigt utflyktsmål, och höstlovet är inget undantag. Det blir dessutom extra festligt fredagen den 1 november kl. 18–20. Då bjuder Karlslunds hembygdsförening in till Ljus- och eldfest. En magisk kvällsaktivitet med ljusstråk längs Svartån, eldshow med gycklargruppen TRiX, lotterier och överraskningar. Både mysigt och lite spännande. Under kvällen kan du köpa korv, glögg och kaffe.

I den gamla kvarnbyggnaden i Karlslund huserar Tekniska kvarnen, ett spännande museum för alla barn. Tekniska klurigheter, roliga experiment och utställningar som ska kännas och klämmas på. Det här är höstlovsaktiviteten som passar alla nyfikna små upptäckare. Under ljus- och eldfesten har Tekniska kvarnen öppet ända till kl. 20.

Bio Roxy

Inget höstlov utan en riktigt mysig biokväll med snacks och dryck, eller hur? Under veckan visar Bio Roxy olika filmer som passar barn och unga mellan 2 och 20 år. Programmet för lovbion uppdateras inom kort.

Mer kul att göra på höstlovet

Vill du få koll på ännu fler roliga saker som händer i Örebro på höstlovet? Kolla in City Örebros och Lov Örebros evenemangskalendrar.

Fler höstiga tips

Nöje & kultur

Höstens bucket list i Örebro

Nöje & kultur

Upplev hösten i Örebro!

Nöje & kultur

Besök Biologiska museet i Örebro

Nöje & kultur

Kulturhöst i Örebro

Du kanske också gillar

Närbild på vaniljmunkar och bullar.

Fika i Örebro

Fikasugen i Örebro? Här får du tips på olika sorters kaféer i Örebro. Klassiska konditorier, veganska sötsaker, fräscht fikabröd och annat gott!
Sörbybacken i bokstäver mellan två tallar.

Sörbybacken

Sörbybacken har aktiviteter som får adrenalinet att rusa. Zipline, höghöjdsbana och quickflight - men även lugna aktiviteter som paintball och fotbollsgolf.
Två barn, en flicka och en pojke, står med käpphästar mot en stenvägg.

11 småbarnsvänliga tips i Örebro

Semesterdags med familjen i Örebro? Lek, bus och upplev Örebros klassiska sevärdheter med de allra yngsta i familjen.

Burgarbonanza i Örebro

Örebro är en hamburgartät stad med bra burgare för alla - oavsett om du gillar fisk, fågel eller mittemellan.
Lummig skogsparti med mossa, stenar, träd och stigar som skiftar i orange och gult solljus.

Upptäck den trolska skogen i Tivedens nationalpark

Tiveden är ett skogsområde som delas mellan Närke och Västergötland. Här är skogarna djupa, klipporna dramatiska och sjöarna trolska.
Headerbild artikelsida (3)

5 museer för nyfikna barn

Barnasinne har inte med ålder att göra. Här kommer fem tips på museer i Örebrotrakten som passar nyfikna i alla åldrar!

Wadköping

Wadköping är ett friluftsmuseum i Örebro med hantverksbutiker, restaurang, bageri, kafé, museum och historiska vackra miljöer. Öppet året om.
En pizza med gröna blad som topping. En randig skjorta syns i bakgrunden.

Åk på pizzaturné till Örebro!

Är pizza din grej? Då har vi ett förslag till dig! Åk på en pizzaturné till Örebro och ät pizza till både förrätt, huvudrätt och efterrätt. Så här gör du!
Pappersfigurer som är inklämda på ett gammalt elskåp.

Upptäck annorlunda museer omkring Örebro - 18 tips

Visste du att det finns en massa spännande och lite ovanliga museer i och runt Örebro? Här är massor av tips på roliga museum du inte får missa!