SV
Svenska
Nöje & kultur

Opera på Skäret – en etablerad operaarena mitt i Bergslagens vildmark

Publicerad 2024-06-19 / Uppdaterad 2024-10-21
Opera på Skäret bjuder på ett makalöst möte mellan natur och kultur. Här, i ett före detta sågverk på stranden av en vidsträckt sjö, kan du sedan över 20 år njuta av högklassig opera med operastjärnor från när och fjärran.

Opera på Skäret har genom åren byggt upp sitt renommé som internationellt etablerad arena för sommaropera. Operahuset är idag ett av världens mest säregna – och världsberömt för sin akustik. Här i Bergslagens storslagna vildmark skapar sångare och medarbetare från hela världen lika storslagna musikupplevelser.

2025 års uppsättning är Turandot, som blev Giacomo Puccinis sista opera. Puccini skrev den medan han var mycket sjuk och hann aldrig slutföra verket. I stället blev det hans elev Alfano som gjorde det. Urpremiären var år 1926 på La Scala i Milano och ända sedan dess har Turandot haft en självklar plats på de stora operahusens repertoar. Turandot spelas från den 26 juli till den 24 augusti 2025.

Opera på Skäret ligger i Kopparberg, åtta mil norr om Örebro. Hit tar du dig bekvämt med bil – eller så hoppar du på en paketresa, ett operatåg eller en operabuss. 

Mer kultur på utflyktsavstånd

Openart_2024_3
Nöje & kultur

48 timmar i Örebro av konst och kultur

Samtida konstverk, kulturkvarter och mängder av konstutställningar. Här är tipsen för 48 timmar i Örebro med konst och kultur på menyn.
Ett cykelstyre i motljus på en asfaltsväg.
Natur & äventyr

3 cykelutflykter med goda matpauser

Tips på cykelutflykter med goda matpauser omkring Örebro. Utforska härliga cykelleder och stanna till för smarrig fika eller mättande lunch!
Natur & äventyr

6 fina utsikter utanför Örebro

På jakt efter fina utsikter i naturen i Örebro? Här är tipsen för dig som gillar vackra vyer och storslagna scener i naturen!