SV
Svenska
Mat och dryck

Uteserveringar i Örebro

Publicerad 2024-07-23 / Uppdaterad 2024-08-22
I Örebro kryllar det av uteserveringar under våren och sommaren. Här hittar du trevliga uteställen på såväl hög som låg höjd. Oavsett om du vill dansa till bra musik eller bara letar efter ett skönt häng så finns något för dig.

Barer på höjd

I Örebro finns det flera takbarer och uteserveringar som tar dig ovan mark och bjuder på härliga vyer. Här tipsar vi om ett par favoriter.

Tillsammans - Terrassen

Under våren och sommaren öppnar Restaurang Tillsammans upp den inglasade uteserveringen Terrassen. Fyra våningar upp i Behrn Arena står den redo och väntar på att du ska luta dig tillbaka med en drink i solnedgången.

Glassery

Örebros nya takbar och restaurang Glassery slog upp portarna på Södercity i början av sommaren. Här kan du ta hissen upp till översta våningen för en trevlig stund i inglasningen eller på uteserveringen – med en otrolig utsikt oavsett!

Glassery.

Kulturbistron

Med en enastående utsikt över Svartån kan du gotta dig i värmen på stans egen Kulturterrass. Du hittar den på Kulturbistrons övervåning och här kan du avnjuta en fika, glass eller varför inte testa årets sommarmeny på en AW?

Stora Örebro

På Stora Örebros övervåning möts du av en grönskande terrass. Här öppnar taket upp när vädret tillåter och du kan slå dig ned i den lummiga oasen för en lunch eller något gott att dricka.

Skybar Svampen

Hela 58 meter upp i luften kan du njuta av den otroliga utsikten över Örebro från Skybar Svampen. Vattentornet är en av Örebros mest populära sevärdheter. Hit kan du komma för en lunch på uteserveringen eller gå på någon av säsongens alla kvällskonserter och lyxa till det med en räksmörgås.

Uteserveringar

Är häng på höjd inget som lockar dig? Ingen fara, i Örebro finns en hel drös av uteserveringar även på markplan. Här hittar du några av dem.

Stortorget

Stortorget är en riktig guldgruva när det kommer till uteserveringar. Här kan du glädjas till härlig stämning på både Satin, Sorella, Mojo, Fratelli och Stora Örebro. Testa ett ställe eller kör en runda runt hela torget och hitta din favorit.

Engelbrektsgatan

Från The Bishops Arms och hela vägen ned till Bueno Bistro. Engelbrektsgatan är en bar-tät gata med både Kvarteret & Co, Lion Bar, Pitcher´s och Dirty Taco där emellan.

Stallbacken

Med ingång från Engelbrektsgatan hittar du till Stallbacken. Ett torg med flera trevliga restauranger och uteserveringar. Gör ett lunchbesök på Gro Örebro, Makeriet eller Skjulet, ta en middag på Amano, eller kom senare när hela torget förvandlas till en fest med skönt häng och dans under bar himmel.

Sorella.

Järntorget

Ölälskare? Då är Järntorget ditt place to be! Här kan du slå dig ned vid både Örebro Öhall, Blackstone Steakhouse och Fatcuz uteserveringar för att avnjuta en kall.

Frimis Trädgård

Med terrassen som sträcker sig längs Svartån är Frimis Trädgård en populär servering och nattklubb under sommartid. Njut av vedugnsbakad pizza eller en cocktail i loungebaren. Under fredagar vankas allsång för hela slanten.

Hamnplan 1

Hamnplan 1 är stället för dig som vill åt lugnet. Vid Svartåns strand, ett stenkast från stadskärnan, ligger restaurangen med något för alla. Här kan du få både högklassig sushi eller en klassisk köttbulletallrik.